24 juni 2018

Midsommarafton & midsommardagen

Vid lunchtid anlände våra gäster och vi lagade lunch tillsammans. Sill och potatis, köttbullar, bröd och kanske den godaste västerbottenpajen jag ätit. Efteråt svängde vi förbi midsommarfirandet nere i byn en liten stund innan det var dags för midsommarstången att byggas hemma. Strax innan middagen stod den där och med tanke på bristen på blommor blev den riktigt fin. 


Jag jobbade inte på hela dagen. Förutom att fodra djuren så bestämde jag mig för att inte göra minsta lilla och även om det kliar i fingrarna var det skönt att få lite ledigt. Det är svårt när en bor och lever sitt jobb. Jobbar sitt liv. Men det tog jag igen på midsommardagen. Baggarnas nya beteshage är nästan färdig nu och snart  får de gå ut där och äta massor med fint gräs igen. Höbalarna är utplacerade på lagringsplatser inför vintern och detta högtidsfirande är över. En liten undran dock, när tar en bort midsommarstången?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar