17 juni 2018

Det gröna guldet

Jag kommer med hö om tio minuter. Ett telefonsamtal lika fantastiskt som jag kan tänka mig det är när de ringer från  postkodmiljonären och berättar att en vunnit en stor hög pengar. Aldrig tidigare har det varit så eftertraktat och ödeläggande som nu. Det gröna guldet. Gräset. Hö och halm. Foder till djuren. Mer än det dubbla får en ge. För bristen som tog hårt på alla förra året väntas bli än värre nu. Om inte regnet kommer. Om inte allt klaffar. När en tar ett kliv ifrån blir det på något vis lättare att förstå. Varje grässtrå är värt sin vikt i guld. Allt är värt sin vikt i guld. Sen kom regnet. Balarna han knappt in under tak så kom det efterlängtade regnet. Svaret på frågan vilken min största lärdom är sen jag flyttade till landet är tveklöst att uppskatta regnet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar