04 april 2018

Tankar från hönsgården

Vi har hört dem på håll några gånger men nu har vi sett dem också, tranorna! Dags att plöja åkern med andra ord. Två av våra fyra hönor har kommit igång med värpningen nu. Varje morgon när vi öppnar till hönsgården byter vi våra matrester mot ägg. Jag gillar det bytet, vi lever tillsammans. Om någon höna vill ruva så lämnar vi äggen, men det händer inte så ofta. Vi har hittills fått en kyckling per år. Jag ska försöka att vara lite snabbare och lägga dit lite fler ägg om det är någon som vill ruva snart igen. Jag tänker att det är roligare att ha syskon när man är en liten kyckling. En annan sak jag funderat på är att öka på hönsflocken med två vuxna hönor. De vi har nu är någon form av hedemorablandras och är riktigt trevliga på alla sätt och vis. Det finns många olika hönsraser och jag måste sätta mig in i de olika ytterligare lite mer för att veta vilka som passar in här. Men en helt självisk tanke är att det vore trevligt med någon annan färg på äggen. Turkos eller ljusrosa. Just nu får vi många olika nyanser av beige. Det är också fint. Och verkligen helt oviktigt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar