09 april 2018

Min orimlighet & tillämpning av forskning

Igår när vi bar in allt hö från transporten in till foderrummet var det så pass varmt ute att vi kunde jobba i t-shirt. Det luktade sommar och Micke pratade om hur skönt det är med luften mot huden. Att hela kroppen kan andas igen. Hur fantastiskt härligt det är med våren och sen kommer tankarna in på att skulle en kanske bo i ett varmare land för att slippa kylan på heltid varpå jag kontrar med "ja, eller så jobbar vi bara lite hårdare". Sen skrattade vi länge. För det är så orimligt och roligt hur mitt svar på det mesta är att jobba lite hårdare.


En intressant tanke är också hur vi människor väljer att tolka forskning till vår egen fördel eller väljer att inte erkänna den alls om vi inte håller med. Det finns så otroligt många studier som visar att goda relationer och balans är det viktigaste för att leva ett långt och lyckligt liv. Men trots det hetsar vi varandra att leva upp till någon perfekt standard där pengar är det som väger tyngst. Helt osagt att pengar skulle innebära olycka men det är inte, enligt viktig och seriös forskning, en del av lyckan. Men detta ämne går nästan inte att diskutera idag. Om det däremot står i tidningen att bananer är cancerframkallande så slutar halva befolkningen att äta bananer över en natt. Jag tycker det är intressant. Men pengar gör saker möjligt? Ja, och pengar gör saker omöjligt.

Jag vet vad jag behöver göra för att må bra, jag gör det inte, jag blir förbannad för att jag inte mår bra. Människan är en komplicerad varelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar