06 april 2018

Åtta dagar & tomater

Nästan alla tomatfrön har grott och i förrgår kikade de fram över jorden. Idag, och på bilderna,  har det gått åtta dagar.  Nu gäller det att inte glömma att vattna. Jag har en liten rutin på morgonen och på kvällen då jag ser över mina försådder men ibland händer det att båda barnen behöver hjälp med något precis direkt och samtidigt och då kan det hända att jag missar det sen. Det här är absolut första gången jag odlar egna tomater och är lite nervös för omvårdnaden. De ska tjuvas och bindas upp och jag vet inte allt så det gäller att läsa på om varje sort och hur en gör när en binder upp en tomat på bästa sätt. Jag läste ett citat igår någonstans om att odla var som att tillverka egna pengar. Och jag måste hålla med. Fast bättre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar