07 mars 2018

De som påverkar oss mest

Jag läste i en bok om hur viktigt det är att vi befinner oss i rätt miljö för att lyckas uppnå vad vi nu vill uppnå så effektivt som möjligt. I en annan läste jag att de personer vi umgås med mest är de som påverkar vår egna personlighet mest och det gäller oavsett vad vi tycker om personerna. Väldigt intressant. Man blir som man umgås. Sådan matte, sådan hund. Eller är det tvärtom? Vad kommer först? Jag undrar om det är likadant med djuren. Om hästarna påverkas av varandra på det sättet och om fårens sätt att vara förändras när vi släpper in baggen. Jag hann tänka att de skiljer sig från oss iochmed flocken, men är vi inte också egentligen i behov av en flock? Trots att vi av någon oklar anledning kämpar för att till varje pris klara oss själva. När en som jag befinner sig på en resa med målet att hitta lugn och ro är det svårt att veta vilken miljö som är mest gynnsam. Det är en ganska vanlig missuppfattning att det är lugnt och rofyllt att bo på landet ur ett arbetsperspektiv men samtidigt är det inte mindre arbete som leder till inre ro. När vi bodde på Mariatorget och jag blev sängliggandes sjuk insåg jag hur ensamt den kunde bli i en stad full med människor. Så nära men ändå så långt bort. Nu skall jag återgå till min inlämningsuppgift och sedan lyssna färdigt på Petter Stordalens bok "Min hemlighet". Alla borde läsa den. Eller lyssna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar